EN

Dóri és Miguel

.

.

La vida es un carnaval!

Az élet egy karnevál , ahogy Celia Cruz énekelte.

És bizony hogy az, ha az embernek ilyen hétvégéi vannak.

Gyertek haza mert hiányoztok! :) (Még jó hogy van viber! :) )

.

.

Talán az elején . Találkozás Dórival skype-on. Szimpatikus csaj. Nagyon kedves, határozott, elmondásaiból már tudom hogy ízlése is van. Amerikában él.  Az esküvőre jönnek haza perui vőlegényével.

Aztán jön a felkérés. Én örülök, szeretem a külföldi vendégeket, a latinokat különösen. Mindig izgatottak hogy itt vannak. Tetszik nekik az országunk, az ételek. Kíváncsiak, és olyan szeretettel tudnak fogadni mindent, amit az ember nyújtani tud. Örülnek ha mosolyogsz rájuk és anyanyelvükön szólalsz meg.

És sokszor a magyar vendégeket ás átmelengetik, kilazítják.

És jöttek a további skype-olások. Mindig élveztem. Dóri annyira normálisan viselte végig az esküvővel járó dolgokat, amit mások “stressznek” hívnak. 

És mindig szívesen beszéltem, vagy vibereztem vele. Ahogy mondani szoktam, minden hétvégén férjhez megy 1-2 barátnőm.

És végre az esküvő hetén találkoztunk is a helyszínen, a Vargatanyán, ahol Miguelt is megismerhettem.

Annyira örültem hogy ő is szimpatikus volt rögtön, mintha már őt is ismerném.

És jött az esküvő napja.

Igazi nyári meleg, ragyogó idő.

.

.

.

.

A boudoir-ba mikor beköszöntem, a Vogue magazin esküvős kiadását láttam élőben. Gyönyörű sminkek, ruha…fényképező kattintások, ékszer felhelyezés… ahh… és a közelben már izgatottan, de mosolygósan várakozó elegáns vőlegény.

Az egyházi szertartásra busszal utaztunk át a külföldi vendégekkel, Kecskemétre. Mondanom sem kell, már a buszon nagyon jó volt a hangulat. Vidámság, poénkodás, szólt a zene. Már ott nagyon megkedveltem őket. Elővettem az immár kissé megkopott de anno masszívabb spanyol tudásomat , hogy mindenkihez eljusson minden info. 

.

.

A gyönyörű, kétnyelvű egyházi szertartás után visszaút a Vargatanyára, ahol kezdetét vette  a polgári szertartás Barta Zsuzsa szertartásvezetővel. Zsuról azt kell tudni, hogy nagyon erős “jelenléte” van, szeretettel, odaadással. Hogy Miguel, és minden vendég értse mi zajlik éppen, angolul is elmondtam a szöveget, a szülőköszöntést pedig spanyolul is.

.

.

.

A szertartás végén gyönyörű szirom eső, szerintem a megye össze rózsájának illatos szirma itt repült és hullott alá…

(Ő itt Vanika! Annyira édes bogárkaaaa! )

.

Kitűnő ételek, profi személyzet! Remélem a tányérokak nem esett baja, annyit csörömpöltek rajta. Sok sok  és még több csók! Besoooo!

Emlékszem egy vicces pillanatra, mikor valamit a puszival kapcsolatban hangoztattam, és látom hogy néhány asztalnál kerekednek a szemek, abban a pillanatban le is esett, de jót nevettünk! :)

Aki kíváncsi mit jelent angolul, lapozza fel a szótárt! :)

Gyönyörű, klasszikus nyitó waltzer, Moon riveeer… és beindul a mulatság.

Kis drága koszorús leánykák pörögtek forogtak, édes habos rucijukban. Táncolt szülő, rokon, barát :) Én is elénekeltem azt a bizonyos La vida es un carnavalt, meg még pár latin slágert, és ahogy előre sejtettem mindenki velem énekelt. :) Imádom az ilyen részeket, energiaaa!

.

.

.

.

.

Dóri kedves rokonai, meglepetésekkel készültek. Egy egész család, kívűlről megtanult egy perui szerelmes verset, és felváltva mondák el…

 Érkezett perui szokásoknak megfelelően cukorka bomba, amit szét kellett törni… volt bolond násznép… A menyasszony húga Szandi , párjával egy konkrét táncos jelenetet adott elő Jennifer Lopez slágerére!

Menyecsketánc puszira, pörgés forgás, tapsolás:) 

.

.

.

Elmondhatom hogy  a két család , a két násznép valóban egymásra talált. A szülők mindenben támogatták a fiatalokat, hogy valóban az ő álmuk valósuljon meg ezen a napon. A két kultúra vidáman összesimult a közös ünneplésben.

Annyira feltöltött a sok kedvesség, boldogság…

.

.

Nagyon nagyon jó volt veletek! 

Köszönöm hogy ott lehettem! Köszönöm hogy megbíztatok bennem, hogy a kezembe tettétek az  elképzeléseiteket, az álmotokat, és együtt egy ilyen felejthetetlen, napot élhettünk át. 

Azóta is sokat nosztalgiázunk erről a napról.

.

.

Hadd említsem meg a szolgáltatókat is, velük is nagyon jó volt dolgozni, kedvességük, rugalmasságuk, profizmusuk mindenképpen kiemelendő.

Jáger Zsuzsi - fotó

Ladányi László - Vintage Video- video

Vargatanya és egész személyzete

Barta Zsuzsa szertartásvezető

Reflex band

Pandula Judit Vintage wedding planner -  Bogárbérlés

Dekor: Lengyel Helga

"Hi Monika ! Just wanted to thank you for all your help at our wedding - quite frankly every body was so amazed about your job and I had some friends asking for your contact when the time comes for some  but THANK you ! Wishing you good luck  with everything and come visit America - visit us ! "

Aki nem hiszi, járjon utána/m! :)

CereMóni

.

.