EN

Smink az esküvőn

A boldogság megszépít... :)

( na meg a sminkes ... :) )

A szerelmes szép menyasszonyokat csodálva nézünk, ragyognak, gyönyörűek, ám ehhez az is kell hogy ők jól érezzék magukat a bőrükben és sminkjükben.

Gaál Teklát kértem hogy lásson el titeket néhány jó tanáccsal.

.

.

"Mióta vagy a szakmában?

Lassan hét éve és nagyon szeretem! Szeretem széppé varázsolni a nőket az esküvőjük napján. Itt most nem csupán a menyasszonyokra gondolok, hanem az örömanyákra, barátnőkre, nagyikra egyaránt!

Nagyon jó érzés amikor eláll a lélegzetük ha belenéznek a tükörbe. És nem a csalódástól :) , hanem mert sokszor el sem hiszik, hogy aki visszatekint rájuk, azok tényleg ők! :)

.

Mi a legfontosabb az esküvői smink esetében?

Elsőhelyen a tartósság áll mindenképpen! Az a legfontosabb, hogy a smink tartós legyen. Bírnia kell legalább 12 órát. Bírnia kell a sok puszit és a szélsőséges időjárást, mint például nyáron a 40 fokot!

Aztán a másik legfontosabb dolog, hogy tükrözze a menyasszony stílusát. Hogy eggyé tudjon válni az arával! Csinálhatok én valakinek gyönyörű füstös szemet, de ha valaki nem érzi magáénak, akkor megette a fene az egészet! Ugyanis, ha valaki nem érzi magáénak a sminket amit visel, akkor nem érzi magát szépnek, feszengeni fog, mert úgy érzi, hogy ez nem ő. Ez túl sok, azon kattog, hogy mit gondolnak most róla mások, ahelyett, hogy élvezné az esküvőjét és jól érezné magát. 

.

Vannak trendek az esküvői make up terén ugyanúgy, ahogy a ruhák vagy a virágok esetében? 

Természetesen mindig vannak örök visszatérők, gyönyörű, egyedi  és meghökkentő sminkek, melyeket a kifutókon is láthatunk, de én azt gondolom, hogy ami túl extrém és nagyon más, mint az átlag, a megszokott, attól visszakoznak a nagy napra készülő hölgyek. De ezzel nincs baj! Az ember életének egyik legmeghatározóbb napja az esküvője. Nem feltétlenül akkor szeretne új és szokatlan dolgokat kipróbálni. Sokszor inkább a biztosra megyünk. :)

.


Akkor inkább úgy kérdezem, hogy van olyan smink amit gyakran kérnek? Pl.: piros rúzs 

Hogyne! A visszafogott, természetes smink. Én azt mondanám, hogy ez a trendi!
Ami szép, ami természetes és ami visszafogottabb.  Egy kis csillogás, fekete tus vonal, némi árnyékolás és műszempilla. Rúzs csak nagyon visszafogottan…
Azt mondhatnám, hogy az igazi klasszikus menyasszonyi smink hódít még mindig! Legalábbis ami az én aráimat illeti.
Persze van olyan bevállalós menyasszony is, aki nagyon szívesen visel egy élénk színű rúzst akár pirosat, vagy ciklámen színt egy hangsúlytalanabb szemfestéssel kombinálva!

.

Mennyire szükséges a próba Szerinted is olyan fontos, hogy legyen? 

Mondhatnám, hogy ragaszkodom a próbához. Persze, ha valaki azt mondja, hogy nem szeretne vagy nincs rá idő, mert olyan későn jött a felkérés, akkor természetesen elmaradhat. De mindenképpen ad egy megnyugvást a kedves arának, ha az esküvő előtt találkozunk, megnézi milyen termékekkel dolgozom és együtt kitaláljuk, hogy milyen is legyen a tökéletes smink.
Én ilyenkor kerülök közelebb a lányokhoz. Beszélgetünk, ismerkedünk… és ebből a találkozásból én már sok mindent ki tudok szűrni ahhoz, hogy az elkészített munkámmal tökéletesen elégedett legyen a megrendelő! :)

Nagy rizikót vállal az, aki az esküvője napján találkozik először a sminkesével. Mi lesz, ha nem tetszik az amit készítenek neki? Ha nem lesz elég tartós? Én azt tudom javasolni, hogy mindenki menjen próbára. És ha valami nem tetszik akkor azt mondja meg! Én mindig kikényszerítem a lányokból, hogy nyissák ki a szájukat. Tőlem nem távozhatnak úgy, hogy elégedetlenek. :)

.

Mennyi idővel érdemes elkészíteni az esküvő előtt a próbát?

Kb. 1 hónappal. Addigra a bőr árnyalatai már nem változnak annyira sokat és addigra már minden összeáll az esküvővel kapcsolatban is, úgy 90 %-ban. A ruha, a frizura, színek, dekoráció stílusa stb. Az a jó és az a legszebb, amikor minden apró részlet összhangban van. Amikor nem lehet külön-külön kiemelni valamit. Csak egyszerűen tökéletes az egész! 

.

Mennyi ideig tart a próba? 

A próba van, hogy egy óra, de van hogy három. Ezt nem lehet kiszámítani előre. Arra szoktam kérni a lányokat, hogy szánjanak időt rám aznap. Ilyenkor felmérem a bőrtípust, átbeszéljük a színeket, a stílust és elkészítjük a próbát amit addig „csiszolunk” amíg tökéletes nem lesz!
Ha a próba sikeres, akkor a nagy napon max. egy óra alatt kész a tökéletes make-up! :)

.

Említetted, hogy milyen anyagokkal dolgozol. Gondolom ez nem egy elhanyagolható tényező az esküvők esetében. 

Nem bizony! A termékek melyekkel én dolgozom mind professzionális termékek.  80 %-ban MAC és a fennmaradó 20 %-ot Dior, Chanel, Kryolan. Az én tanácsom az lenne minden menyasszonynak, hogy mindenképpen olyan sminkest válasszanak aki kizárólag professzionális anyagokat használ. Különben vajmi kevés eséllyel marad fent a smink 12 órát! 

.

.

Milyen jó tanácsokkal látnád el a menyasszonyokat? 

Esküvő előtt két hónappal álljanak le az édességgel, chips-sel, dióval és egyéb olajos magvakkal. Cukros üdítők, alkohol, cukros és lisztes élelmiszerek kerülése ajánlott, zöldség, gyümölcs fogyasztása kötelező! :) Mint egy jó kis diéta! 

 Azért mondom a két hónap, mert ha tisztul a szervezet az meglátszik a bőrőn is, és elég ideje lesz helyrejönni az esküvőig, ha bármi ki is ütközne, megmutatkozna az arcon. Nagyon sok víz!! Ezt nem győzöm hangsúlyozni, hogy a belső hidratációnál nincs fontosabb. Szóval napi 2-2,5 liter víz. 

Egy jó kozmetikus az esküvő előtt legalább egy hónappal. A kozmetikus legyen nagyon jó! Akiben megbízunk, aki gyönyörűvé varázsolja az arcunkat mindenféle kezeléssel, tisztítással stb. És ami nagyon fontos, széppé varázsolja a szemöldökünket!! Én nem vállalok szemöldök formázást teljes egészében,-nekem is formázzák-, én már csak korrigálom, de az már csak korrekció. Egy rosszul szedett vagy éppen egyáltalán nem szedett szemöldök nem keretezi az arcot megfelelően és nem lesz teljes az összhatás! 

Nekem van nagyon jó kozmetikusom, akit szívesen ajánlok privátban bárkinek! 

Azt sose felejtsük el, hogy hozott anyagból dolgozik a sminkes! Egy egészséges arcbőr és egy szépen ívelt szemöldök már tökéletes vászonként szolgál a sminkes művészetének kifejezésére. 

Köszönöm a kérdéseket Kedves Moncsám, az olvasóknak pedig a figyelemért mondok hálát. "

.

Én köszönöm a segítséget, keressétek Teklát bizalommal, az én esküvőimön már sokszor szépített, a menyasszonyok , koszorúslányok, örömanyák megelégedésére!

.

https://www.facebook.com/TeklaSminkel/?fref=ts

.